Пещера се преклони пред делото и подвига на Христо Ботев

В социалните мрежи пещерци акцентираха върху подвига на големия Христо Ботев и поведението на днешните политици

0
249
Пещера - 2 юни

Пещера почете 143-годишнината от гибелта на поета-революционер Христо Ботев. Пред паметника на Ботев кметът в града Николай Зайчев, директори на училища, представители на политически партии, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и признателни граждани, сведох глава и отдадоха почит на загиналите за свободата и независимостта на България.

„На този ден всички ние свеждаме чела и коленичим пред паметта на героите ни, които тръгваха след българското знаме и падаха за свободата на Отечеството“, каза кметът Николай Зайчев. Той подчерта, че днес Родината не се нуждае от смъртта на български мъже, а от ума и сърцето на всеки от нас.

С падане на колене и едноминутно мълчание пещерци почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за България.

Минути по-късно в социалните мрежи пещерци акцентираха, както върху подвига на големия Христо Ботев, така и върху днешните политици и тяхното поведение. Това, което за пореден път днес направи впечатление, е че самопровъзгласилия се за „стожер на правдата“ в община Пещера, председателят на Общинския съвет Петър Хамамджиев отново не присъства.

Причината според едни, е че тези чествания не са достатъчно значителни, за да предизвикат интересът и присъствието му, според други пък това не е форумът, на който да се вадят компромати срещу управляващи /все пак много по-лесно е в социалните мрежи/, а трети оправдават поредното отсъствие на г-н Председателят с това, че днес е неделя – ден за почивка.

В списъкът на отсъстващите попадат също бъдещият кандидат за кмет д-р Николай Пенев, но той явно подготвя исканото от него изнесеното заседание на Общински съвет в с. Капитан Димитриево.

За съжаление, това не са единствените, които днес не уважиха паметта на загиналите за Свободата на България. И затова ще припомним думите на Ботев: „Днес за днес политиката в света е такваз, каквато винаги си е била, демек, както казва старата пословица: „Атовете се ритат, магаретата теглят“.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име