Пеевски спаси част от Родопите

1
286

Община Пазарджик официално се отказа от продажбата на общинските земи над село Црънча, след като управителят на компанията “Интръст“ Александър Георгиев изпрати писмо от името на народния представител Делян Пеевски до кмета Тодор Попов, в което изрази готовност да дари 700 000 лв., ако общината се откаже от идеята си. Това потвърди самият кмет на извънреден брифинг.

“350 000 лв. ще отидат в подкрепа на площадката за отдих над село Црънча“, каза Попов. “Другата сума ще подкрепи ВК “Хебър“ по волята на дарителя“.

Кметът на Пазарджик потвърди, че още на следващата сесия на Общинския съвет решението за продажба на гората ще бъде отменено, като подчерта, че за пръв път става свидетел на подобно дарение, което касае продажбата на общинска собственост, за да остане в полза на местните жители.
Попов каза още, че ще проведе разговор с кмета на село Црънча – Ангел Руков, за да се реши как най-правилно да бъдат инвестирани дарените средства.

На връх Гергьовден местните жители на селото изнесоха протестно бдение срещу желанието на градската управа да продаде 368 684 кв. м. от гората на таен търг. Част от протестиращите дори прекъснаха демонстрациите на военните в близкото поделение, на което бе и премиерът Бойко Борисов.
Управителят Александър Георгиев пише в писмото си, че Пеевски настоява решението за продажбата на гората да бъде отменено. Именно в него той засвидетелства готовността си да дари 700 000 лв. Той предлага да бъде изграден парк на името на “Св. Георги Победоносец“ над Црънча с половината от посочената сума.
“Искам да благодаря, защото това е жест, който всички ние високо оценяваме“, казва още Попов. “Не помня някой да е давал пари, за да не се извърши някаква продажба и да поиска тази собственост да остане за жителите на селото. По време на кризи си личи кой кой е. В България има достатъчно богати хора, но аз не съм чул голяма част да са съпричастни с подобни неща. Единствено мога да изкажа думи на благодарност“.

Кметът каза още, че е радостен от факта, че Делян Пеевски ще подкрепя и местния спорт, чрез дарението си.

1 коментар

  1. Хайде стига му изписвайте веждите!!! Откъде са му милионите? От lafka ли? Всичко е от корупция и рушвети! ☹️

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име