Пациенти с коронавирус от област Пазарджик ще бъдат лекувани в Пловдив

0
320

Пациенти с COVID-19 от Пазарджик, нуждаещи се от реанимация, ще бъдат лекувани в УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че Медицинският щаб е взел решение и е определил УМБАЛ „Пълмед“ да приема пациенти за лечение на коронавирус, насочени от област Пазарджик, включително и за интензивно лечение, след апел за помощ на Областният кризисен щаб на Пазарджик.

Спешната мярка се налага поради продължаващата карантина на медицинския персонал от ОАИЛ на МБАЛ „Пазарджик“. Преди 20 дни 14 медицински лица са дали положителни проби и това е наложило затварянето на реанимацията в Инфекциозното отделение на болницата.

Срокът на решението е до 14 юни, надяваме се дотогава обстановката в Пазарджик да се нормализира. Трябва да сме съпричастни и да си помагаме, е коментирала Дани Каназирева.

Лекар от Пловдив е сред новорегистрираните с COVID 19

От Областна администрация припомнят, че в Пловдив и областта за лечение на пациенти с COVID-19 остават УМБАЛ „Свети Георги“, УМБАЛ „Каспела“ и общинската болница в Карлово, която има инфекциозно отделение.

Това обаче не освобождава от ангажимента останалите болници, които трябва да имат помещения, където да изолират пациенти със съмнения за коронавирус. Нова жертва на заразата в Пловдив. Жена на 70 години с придружаващо заболяване – язва на дванадесетопръстника, е починала. Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име