Падна карантината на вътрешното отделение на болницата в Пещера

0
135
Пещера болница

С решение на Областния кризисен щаб, Вътрешното отделение на МБАЛ „Димитър Ранев“ гр. Пещера е освободено от карантина. Пробите за коронавирус на медицинския персонал и пациентите са отрицателни и те ще продължат карантината си вкъщи. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след извънредното заседание на Областния кризисен щаб.

Стефан Мирев каза, че броят на потвърдените случаи на COVID-19 за област Пазарджик остава непроменен – 7 бр. Обявената вчера положителна проба от Националния оперативен щаб за Пазарджик, е на човек с постоянен адрес в областния град. Лицето живее в София, където е взета и получена положителната проба, пациентът е диагностициран и оставен за лечение. Същият е бил в Пазарджик на 18 март и е установил контакт с брат си и братовчед си, които вече са поставени под карантина от органите на РЗИ и ОДМВР Пазарджик. Областният управител уточни, че общият брой на лицата под домашна карантина в област Пазарджик към днешна дата е 1186., за Пазарджик те са 571.

До вторник – 31 март, всички лечебни заведения от областта ще представят план и готовност за лечение на болни от коронавирус при евентуално разрастване на епидемията. По отношение на личните предпазни средства, областният управител съобщи, че е определен срок до понеделник – 30 март, в който всички болници в областта отново трябва да представят заявки в РЗИ Пазарджик за необходимите им количества.

Началникът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова допълни, че са изпратени общо седем нови проби за изследване. Те са от персонала на Инфекциозно отделение към МБАЛ Пазарджик, който обслужва болните с COVID-19, на пациент от КАРИТ и на хоспитализиран болен с коронавирус в Инфекциозното отделение.

Областният управител Стефан Мирев благодари отново на всички физически лица и фирми, които се свързват с него и изразяват желанието си да помогнат като доброволци и дарители в тази извънредна ситуация „Това е начинът да бъдем обединени и с усилията на всички нас – представители на институции и на обществото да преборим това коварно заболяване“, каза в заключение Стефан Мирев.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име