четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от ВелинградОще една кметска кандидатура за Велинград стана факт

Още една кметска кандидатура за Велинград стана факт

С пост в социалните мрежи д-р Данчо Гурдев сам обяви своята кандидатура за кметските избори. Според написаното, предложението дошло от структурата на партия Продължаваме промяната – Пазарджик.

И в първото си предизборно изявление акцент e болницата във Велинград и неговия прочит на това, какво се е случило с нея през последните месеци.

В поста си д-р Гурдев говори и за проблемите пред община Велинград, но осъстват техните решения. Споменева и екипът му, но без да назовава конкретни имена от него.

Ето какво написа той в профила си:
„Благодаря на областната структура на Продължаваме Промяната – Пазарджик за единодушното й решение аз да бъда нейният кандидат за кмет на Велинград!
Когато през октомври 2021 г. приех предизвикателството да се включа в политиката, като кандидат за народен представител за Област Пазарджик, осъзнавах с какво се свързва думата „политика“ в България. С който и да разговарям казва: „Това е мръсна работа, не се захващай“. Но още тогава си давах сметка, че ако именно хора със стабилни професии, млади,образовани, избягват политиката, тогава кое бъдеще е начертано пред България?
Няколко месеца по-късно обаче, се оказах на кръстопът пред това дали да участвам в конкурс за длъжността Управител на „МБАЛ Велинград“ или да продължа работата си с ПП „Продължаваме промяната“. В този момент, като част от колектива на болницата, вече знаех какво бъдеще са й подготвили и реших да се боря за нея, за нейното запазване като Общинска болница и за екипа си!
Успешно преминах през трите етапа на конкурса и така на 06.06.2022 станах нейн управител!
Последваха месеци на трудности, на превръщането от невъзможното във възможно, за което най-много благодаря на колегите ми, че са били винаги до мен и заедно прегърнахме тази кауза!
Именно последвалите събития дадоха тласък за моето решение да участвам на местните избори през месец октомври!
Както на всички протести, подписки и изявления заявявам и сега, че моята първа кауза, която ще отстоявам, ще бъде именно тази, „МБАЛ Велинград“ ЕООД да остане общинска собственост, да се управлява по открит за жителите на Общината начин и най-вече да предоставя надеждна и достъпна медицинска помощ!
Всички знаем какви са най-големите проблеми на Община Велинград!
– Непрозрачното й и некомпетентно управление, довело я до огромни дългове, съизмерими само с тези на градове, десетки пъти по- големи от Велинград;
– Нарушената инфраструктура и съществуването все още на неасфалтирани улици в „СПА столицата на Балканите“;
– Непрекъснати аварии на водопроводната система, оставящи жителите на града без вода от по няколко часа – до няколко дни!
– Бездомни глутници от кучета;
– Умишленото занемаряване и обезличаване на емблемата на града – „Клептуза“, с цел да бъде отдаден на концесия за 35 години!
– Безработицата и ниският стандарт на живот, на жителите от Общината, са само малка част от проблемите, върху които аз и екипът ми ще започнем работа от ден първи.
Осъзнавам, че ще бъде трудно, но е време хората в Община Велинград да се намесят и да се отърват веднъж завинаги от това порочното управление! Нека всеки осъзнае в какво природно богатство живее, да си даде сметка за пропилените възможности, и да направи крачка напред, за да осигурим на децата ни по- добро бъдеще тук!
Аз и екипът ми ще бъдем сред Вас, за да отговаряме на въпросите Ви!
Велинград се нуждае от Промяна, нека тя започне във всеки един от Вас!
Благодаря Ви за подкрепата, доверието, благодаря на семейството си, че винаги са до мен, във всичко!

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments