Откриха труп на мъж на пътя за Сърница

На около километър и половина на пътя от Сърница по посока за Велинград униформените открили труп на мъж

0
1207

Служители от РУ-Велинград разследват случай на пътен инцидент с починал пешеходец. Вчера рано сутринта в полицейското управление в курорта бил получен сигнал за прегазен човек. Към мястото указано в сигнала незабавно били насочени екипи на РУ-Велинград и участъка в Сърница.

На около километър и половина на пътя от Сърница по посока за Велинград униформените открили труп на мъж. Не след дълго било установено, че това е 51-годишен жител на велинградското село Света Петка. При проведения оглед и оперативни действия се оказало, че неизвестен водач с моторно превозно средство е блъснал починалия мъж, след което е напуснал местопроизшествието и се е укрил.

Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик. Предприети са действия за изясняване на инцидента, издирване на водача и моторното превозно средство. По случая се води досъдебно производство.

От вестник Марица съобщават, че мъжът от Света Петка е бил самотник. Хората в селото са в шок от случилото се. Казват, че мъжът бил добряк и миролюбив по характер.

Загиналият бил психично нестабилен. Имал сестра, която също страдала от подобни проблеми, и майка. Семейството обаче е бедно, така че най-вероятно кметството ще се заеме с прибирането на тялото след аутопсията и уреждане на погребението.

Мистерия е за местните как мъжът е изминал толкова голямо разстояние и как е попаднал на километър и половина от Сърница, където е станал трагичният инцидент. Нямал навика да скита чак толкова далече, предполага се, че може някой да го е закарал на автостоп.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име