Освободиха цялото ръководство на ДПС в Доспат

Като мотив за отстраняването на ръководство на ДПС в Доспат се изтъкват и опити за колаборация със сегашния кмет на Доспат Елин Радев, който е избран от ГЕРБ.

0
426
ДПС

Общинското ръководство на ДПС в Доспат, начело с председателя Атанас Пържанов, е освободено заради несправяне с кампанията за номиниране на кандидати за изборите.

Областният председател на движението Салих Аршински поясни, че са постъпили сигнали за направени опити от досегашното ръководство за дискредитиране на потенциални кандидати на ДПС в Доспат. Като мотив за отстраняването на местното ръководство се изтъкват и опити за колаборация със сегашния кмет на Доспат Елин Радев, който е избран от ГЕРБ.

Кампанията за номиниране на кандидати вече е приключила, но имената на окончателните кандидатури ще бъдат оповестени на по-късен етап. Тримата досегашни общински кмета от ДПС са сред номинациите от местните структури- Молла Караисенов /Мадан/, Румен Пехливанов /Рудозем/ и Мустафа Караахмед /Борино/.

Движението запазва подкрепата си и за независимата кандидатура на сегашния кмет на Неделино Боян Кехайов.

В община Девин кандидатът за кмет Здравко Иванов е коалиционен, а листата за съветници също ще бъде съвместна на коалицията с участие на ДПС.

Пет са номинациите за кандидат за кмет на областния град Смолян. Според областния лидер Салих Аршински, очакванията са на следващите избори ДПС да има повече кметове.

Относно проблемите с ръководството в Доспат, Аршински допълни, че кандидатури на движението в общината ще бъдат регистрирани. Решението за отстраняване се отнася само за ръководството, а в движението остават всички структури и членове на ДПС в общината, които според областния председател са показали лоялност и достойно поведение в „тези 4 години на терор в Доспат“.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име