вторник, октомври 22, 2024
НачалоНовини от СърницаОбщина Сърница ще изгражда детска градина

Община Сърница ще изгражда детска градина

Община Сърница се похвали с първи одобрен проект по „Красива България” за 2023 год. Добрата новина съобщи лично кмета Неби Бозов. Той съобщи, че на 17.02.2023 год. Общината кандидатства по проект „Красива България“ с проектно предложение с наименование: „Доизграждане на нова детска градина в с. Медени поляни, общ. Сърница“.

С Решение №1/13.03.2023 г. на Управителния съвет на ПКБ са одобрени за финансиране и реализация през тази година 47 проектни предложения, сред които е и това на Община Сърница.

Общата стойност на проекта възлиза на сумата от 265 931 лв. с ДДС.

Дейностите, включени в проектното предложение, се явяват продължение на изпълнения през 2022 год. проект, с чиято реализация се поставиха основите на сградата на детската градина. Строително-монтажните работи включваха – изкопи, насипи, кофражи, армировка, полагане на бетон.

С изпълнението на предвидените дейности през 2023 год. ще се изгради втори етап на новата детска градина в с. Медени поляни, който включва: направа на тухлена зидария, изграждане на комини, полагане на външна силиконова мазилка по фасади, каменна облицовка по фасади, поставяне на дървена покривна конструкция от калибриран иглолистен материал, поставяне на профилирана ламарина по покрив и всички необходими за закрепването ѝ елементи, снегозадържащи, подпокривно фолио, дъсчена обшивка върху покривна конструкция, поставяне на челни дъски, олуци, отводнителни тела, водосточни тръби, топлоизолация по фасади, PVC прозорци и врати, външни подпрозоречни первази, изграждане на стоманобетонова площадка, стълби и рампа за достъпна среда, колони за навес, полагане на хидроизолация и топлоизолация, мълнезащитна система.

Реализирането на проекта ще бъде от изключително значение за населеното място, тъй като ще се осигури добра материална база за децата, ще имат възможност да посещават с желание модерна детска градина, също така и родителите ще бъдат спокойни, че децата им са на сигурно и безопасно място.

Предвижда се дейностите да бъдат извършени в рамките на 2023 год.

Подобни статии

Най-четени