Община Сърница пребори снега!

0
540

След повече от 12 часа борба със снежната стихия пътят Сърница – с. Побит камък е отворен за движение. С помощта на  специализирана техника общината се пребори и с тежката обстановка до с. Медени поляни и Горелска махала.

Отворен за движение е и републиканския път Велинград – Сърница – Доспат.

По информация на общинската администрация в Сърница екипи на ЕВН продължават работа по отстраняването на множеството аварии по ел. трасетата. Към този момент е осигурено захранване в централната част на гр. Сърница с агрегат на общината.

“От ЕВН в момента монтират и техни 4 агрегата в различни точки на Сърница. От Теленор също монтираха агрегат и в Сърница вече има връзка с мобилните телефони. Най-тежко към момента е положението в с. Медени поляни, където на места снежната покривка надхвърля 1 м. и постоянно падат дървета по пътя. С екипите на община Сърница посрещнахме утрото в с. Медени поляни. Благодаря на служителите на общинска администрация, които вече 28 часа работят без прекъсване с 3-те снегорина, които имаме”, заяви пред Rodopiinfo кметът Неби Бозов. Той изказа благодарност и към ръководството и служителите на ДГС Селище, МВР, Пътно управление и електроразпределителното дружество за оказаната помощ.

“Заедно успяхме да се справим с тежката зимна обстановка, без да обявяваме бедствено положение . Продължаваме да почистваме улиците и общинските пътища”, каза Бозов. Градоначалникът призова жителите и гостите на общината за търпение и разбиране.

Кметът апелира и за подаване на своевременни сигнали при непочистени улици. За целта е обявен денонощен телефон – 0885 202 439.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име