Няколко съвета за подобряване на съня по време на пандемията

0
117

На фона на всички тревоги, породени от пандемията от коронавирус, за мнозина вероятно е трудно да се отърсят от тях вечерно време и да се отдадат на качествена почивка през нощта.

За озовалите се в подобна ситуация британски експерт, цитиран от в. „Дейли стар“, предлага няколко съвета за подобряване на съня.
Една от препоръките на Джеймс Уилсън е поне час преди лягане да си осигурим „период без коронавирус“. През това време е желателно да избягваме новини или предавания, посветени на глобалната здравна криза, както и да не обсъждаме темата с близките си.

Вместо това експертът препоръчва да четем любими книги с леко съдържание или да гледаме развлекателни програми.
Ако вечерта от половин час сте в леглото и не можете да заспите, защото пак сте обхванати от тревоги заради коронавируса, пробвайте да „пренастроите“ мозъка си, съветва още експертът.
„Аудио книга, подкаст или приложение за медитация ще отвлекат вниманието ви от безрадостните мисли и ще успокоят пулса ви“, казва Джеймс Уилсън.
Друга препоръка на експерта е да избягваме дневната дрямка, въпреки изобилието от време, с което разполагаме в условията на изолация.

„Ако нямате навика да подремвате, не се изкушавайте да го придобивате точно сега. Кратките дрямки през деня неминуемо оказват влияние върху вечерното заспиване и добрия сън през нощта“, отбелязва Уилсън.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име