четвъртък, юли 18, 2024
НачалоЛюбопитноНПГГС „Христо Ботев”- Велинград отбеляза 70 години от основаването си

НПГГС „Христо Ботев”- Велинград отбеляза 70 години от основаването си

Официално бяха открити новата многофункционална сграда в училището с физкултурен салон, конферентна и фитнес зала

Единствената национална професионална гимназия в област Пазарджик – НПГГС „Христо Ботев”- Велинград отбеляза 70 годишен юбилей. Част от програмата за честванията бе откриване на новата многофункционална сграда в училището с физкултурен салон, конферентна и фитнес зала. Лентата бе прерязана от кмета на община Велинград Костадин Коев и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

В новата зала Коев връчи почетни плакети на петима възпитаници на училището за участието им в национални и международни състезания в областта на горското и ловно стопанство, с което допринасят за издигане авторитета на община Велинград.
Официални гости на юбилея бяха и областният управител Стефан Мирев, ректорът на ЛТУ проф. Иван Илиев, проф. Иван Палигоров, народният представител Сергей Кичиков, председателят на ОбС инж. Мареков, общински съветници, директори на професионални гимназии, училища и образователни институции от цялата страна, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на гимназията.

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев дадоха началото на тържествения концерт с изпълнението на „Хубава си, моя горо“, заедно с всички хора, изпълнили залата на читалище „Отец Паисий“.

Кметът Коев поздрави бившите и настоящи преподаватели и ученици на гимназията, като им пожела неугасваща вяра в доброто бъдеще, успешна реализация на кадрите и да бъдат горди с училището си, което обучава професионалисти на световно ниво.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments