Нов скандал в Ракитово. Хората питат кмета Холянов, а той мълчи!

0
807
Снимка: Skandal.bg

Граждани и общински съветници на град Ракитово поставиха питане към кмета Костадин Холянов по време на заседанието на Общинския съвет. Възмущението е свързано с проблемите с незаконното строителство в района. Затова съобщи сайта „Скандал“, позовавайки се на местните, които са подготвили декларация.

В нея те задават въпроси дали е спазен Законът за устройство на територията от страна на зам.-кмета Ангел Кожухаров при застрояването на притежаваната от него търговска сграда на ул. „Вела Пеева“ 59.

Те твърдят, че имотът няма строителна документация и разрешителни. В допълнение не е спазено съотношението застрояване, озеленяване, определяне на височина, план за безопасност, актове за извършване на строителни дейности и удостоверение за въвеждане в експлоатация. Според тях липсата на всички тези документи води до незаконно строителство и за случай на опасна за обитаване сграда, за което отговорност носят кметът на Ракитово и главният архитект. Проверка на ДНСК е установила незаконността на обекта и е дала предписания.

Гражданите обясняват, че препоръките на ДНСК все още не са спазени от кмета Костадин Холянов.

Хората в Ракитово питат в декларацията защо сградата не фигурира и в имотната декларация на Ангел Кожухаров пред КПКОМПИ, която не е и подадена в срок. Също така дали сградата е декларирана в общината, плащат ли се местни данъци и такси, и какъв е техният размер.

Гражданите очакват отговори от кмета Костадин Холянов, като негови избиратели. От „Скандал“ съобщават, че са потърсили и позицията на кмета, като все още очакват становището му.

„Скандал“ припомнят, че по време на местните избори миналата година името на Холянов нашумя покрай скандал за евентуално купуване на гласове, за което писа тогава Alarma News. Техен фотограф тогава успя да заснеме интересни снимки с развяването на 50 лв. от ромски жител по време на контакт с един от синовете на кмета – Георги. На снимките е видно как от луксозното возило синът на кмета Холянов разговаря с местен ром, който вече държи в ръцете си 50 лева. Ясно се вижда в огледалото на луксозния джип, че стои Георги Холянов.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име