Нови 7 заразени с коронавирус. Отново случаи в Сърница!

Лицата са поставени на домашна изолация за 28 дни

0
896

7 са новите положителни проби на COVID-19 в област Пазарджик. От новорегистрираните – жени на 30, 32 и 55 години и двама мъже, баща и син – 20 г. и 48 г. от град Сърница.

Лицата са поставени на домашна изолация за 28 дни. Състоянието им е задоволително.

Шестият новозаразен е жена на 73 години от с. Главиница, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив. Седмият потвърден случай е жена на 32 г., от с. Ковачево хоспитализирана в „МБАЛ -Пазарджик“ АД.

Издирват се контактните лица за поставяне под карантина.

По-рано днес от община Сърница съобщиха, че след извършване на PCR тест на всички контактни лица на починалото миналата седмица от коронавирус лице, днес от Регионална здравна инспекция Пазарджик оповестиха резултатите, от които стана ясно, че още три лица в гр.Сърница са заразени с вируса COVID-19. Две от тях са служители на общинска администрация. И трите лица са без симптоми. Незабавно са поставени под задължителна карантина съобразно нарежданията на здравните органи.
Предвид развитието на ситуацията, Общинският кризисен щаб за превенция и разпространение на коронавируса на територията на Община Сърница днес проведе незабавно заседание, на което бе взето решение за предприемане на следните противоепидемични мерки:

Остават затворени до последващо нареждане следните обществени обекти на територията на цялата община:
• Детските градини;
• Читалището;
• Библиотеките;
• Пенсионерския клуб;
• Петъчния пазар в гр.Сърница.

До понеделник (08.06.2020г.) остава затворена сградата на общинска администрация за извършване на основна дезинфекция. До тогава всички молби и заявления за извършване на административни услуги ще могат да се подават само по електронен път на следния имейл адрес: obshtina@sarnitsa.bg . Информация за подаване и обработка на заявления може да получавате на следния телефон: 0889241299. Молим гражданите да търсят административни услуги от общинска администрация само при изключително спешни и нетърпящи отлагане случаи.

Приканват се гражданите да повишат личната си хигиена при осъществяване на социалните и работните си контакти. А хората в рискови групи да използват защитна маска за лице и ръкавици.

При поява на симптоми на коронавируса – повишена температура, кашлица, затруднено дишане, болки в мускулите, умора, загуба на обоняние, гражданите да НЕ посещават Здравната служба в гр.Сърница, както и аптеките за назначаване на самолечение, а следва да се свържат по телефона с личния си лекуващ лекар за получаване на нужните инструкции от него за предприемане на последващи действия. Така при евентуално заразяване ще се ограничи кръга на контактните лица и ще предпазят както себе си, така и останалите.

Лицата, които имат съмнения за осъществени контакти със заразени лица, могат да се обърнат към служител от общинска администрация за осъществяване на консултации и предприемане на превантивни мерки.

Телефон за контакт: 0889143098.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име