Нови успехи за велинградски ученици!

Отборът на 10 "А" клас в Иновативно средно училище “Св.св. Кирил и Методий” - Велинград е сред десетте най-добри в страната

0
278
ученици Велинград

Отборът на 10 „А“ клас в Иновативно средно училище “Св.св. Кирил и Методий” – Велинград е сред десетте в страната, които ще участват в националния, онлайн финал на международното състезание „Социални иновации“ на Джуниър Ачийвмънт.

Състезанието стартира в началото на месец януари, тази година и благодарение на високата мотивация и личната ефективност на ученици и преподаватели, и всеотдайната подкрепа на екипа от ментори на NN България, успя да премине през всички свои етапи, независимо от двете грипни ваканции и текущото извънредно положение в страната.

Общо 18-те класирани ученически екипа, заедно със своите преподаватели имаха възможност да работят с ментори от NN България по време на първия кръг на състезанието. Чрез провеждане на онлайн срещи и дискусии, менторите насочваха и подпомагаха работата на отборите по развиване и детайлизиране на техните социални идеи до превръщането им в работещи концепции за създаване на социален бизнес.
16 са екипите, които представиха разработки за оценяване от първото онлайн жури на NN, съобразно регламента на състезанието. Независимото жури NN имаше сложната задача да оцени вдъхновяващите социални разработки на отборите съобразно шест критерия.

Екипите, които са постигнали най-висок резултат, сред които е и екипът на Андреа Шаламанова, Ати Крачова, Ива Веселинова и София Николова ще участват в Националния онлайн финал на международно онлайн състезание „Социални иновации“ на 30 март. Ментор на отбора е Анна Джарова.

В профила си в социалната мрежа директорът на училището Ани Василева заяви: „Нека пожелаем успех на нашите деца, които превръщат мечтите си в реалност!“.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име