Нова схема на телефонните измамници

69-годишен мъж от Ракитово стана жертва на поредната телефонна измама

0
529
Снимка: Bntnews.bg

69-годишен мъж от Ракитово стана жертва на поредната телефонна измама. През миналата година непознати са обадили на мобилния му телефон и предложили да му доставят изгодно дърва за огрев срещу определена парична сума.

След известно време отново се обадили, като му казали, че няма да успеят да доставят дървата. Измамниците казали, че за да му върнат парите, било необходимо да им преведе още.

Допълнителните средства били необходими, за да покрият стари задължения. За няколко месеца общата сумата, дадена от пенсионера, набъбнала до близо 4000 лева.

След като научили за случващото се, негови близки подали сигнал в полицейския участък в Ракитово.

Служителите незабавно сформирали екип за работа по случая и не след дълго попаднали в дирите на измамниците. Пресцентърът на ОД на МВР информира, че това са двама жители на велинградския квартал „Анезица“, съответно на 44 и 41 години. И двамата са криминално проявени, като единият от тях е осъждан за измама.

Мъжете са задържани в ареста на РУ – Велинград, а работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име