Нова атака срещу най-голямото предприятие в региона. Кой и защо стои зад нея?

За да стане ясно, прилагаме снимки на дискусия, която беше изтрита от групата „Пещерци“

0
1055

Какво цели г-жа Цвеева?

През последните няколко години г-жа Цвеева се опитва да се налага като активен гражданин срещу замърсяването на околната среда на Община Пещера.

Какво стана преди няколко дни обаче?

За да стане ясно, прилагаме снимки на дискусия, която беше изтрита от групата „Пещерци“. Разбрахме, че тези постове са изтрити, когато се опитахме да отговорим, че сме на линия да предоставим запис на срещата с обществеността, която се коментира в тази дискусия.

Останахме изненадани, че постът е изчезнал. Затова решихме да споделим публично мнението си за този факт, за да чуем и други и да разберем най-сетне кой с какви намерения участва в атаките срещу Биовет.
Реакцията на г-жа Цвеева в приложения чат е изключително показателна. Под поста на общинския съветник г-н Борис Гаджев Boris Gadzhev за замърсяването и миризмите от Гудекс, вместо да се заинтересува от подробностите и да адресира реален проблем за хората, тя директно сменя темата с познатото до болка: „Нелепо е да се възмущавате за Гудекс, но да мълчите за Биовет“!

Ако г-жа Цвеева е радетел за екологията на Общината, би трябвало да реагира и да е съпричастна с всеки проблем или споделено притеснение, които водят до екологични въздействия.

На нас ни останаха въпросите:

1. Това ли е поведението на хора, които твърдят, че мислят за съгражданите си?
2. Защо избирателно се решава срещу кой сигнал или проблем да се реагира, нали на преден план (уж) е осигуряването на комфорт на гражданите?
3. Чии интереси прокарва г-жа Цвеева с нейната кампания?
4. Кой печели от разклащането на Биовет, който спомага за стабилността на Общината?

Както и преди сме го казвали, Биовет е за изработването на общ Екологичен план съвместно с граждани, бизнеса и Общината, който да обхване и работи за решаването на всички проблеми. За да постигнем това, трябва да забелязваме хората, които действат избирателно и подчиняват останалите на личните си пристрастия.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име