Неби Бозов: Ситуацията в Сърница се нормализира

0
944

Отрицателни са всичките 31 проби с PCR тестовете на първите жители на Сърница, които бяха диагностицирани със заразяване от коронавируса в началото на юни. Това съобщи кметът на родопската община Неби Бозов.

Тези лица вече са напълно здрави, тяхната изолация официално отпада и те могат да се върнат към нормалния си начин на живот.

Бозов уточнява, че по време на наложената им карантина почти всички са проявили лека до средна симптоматика.

Едно от заразените лица, за което се наложи прием в болница, вече е успешно изписано и е в добро и стабилно състояние, допълва кметът.

През тази седмица приключи и карантината на първите лица, които бяха установени като контактни на заразените, но при тях не беше установено наличие на заразяване. До момента те не са проявили симптоми, което означава също, че са напълно здрави и карантината им не е нужно да бъде продължавана.

Направени са още последващи тестове на останалите констатирани заразени лица, чиито резултати очакваме през следващите дни.

От община Сърница призовават гражданите, въпреки добрите новини и стабилизиране на положението към този момент, да не намаляват бдителността си и да продължат да спазват мерките – носене на маска, ръкавици и избягването на събирането на обществени места.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име