Небие Кабак, ДПС: Притеснително е, че говорим за овладяване на администрацията, а не за борбата с инфлацията

Интервю с Небие Кабак - народен представител от ДПС, област Пазарджик

0
938

Г-ожо Кабак, ще имаме ли скоро редовно избрано правителство?

Не мога да ви дам категоричен отговор, но най-вероятно Да. Поне на база на това, което чуваме в последните дни. И тук трябва да отбeлежа, че изборът на редовно правителство е основен ключ към разрешаването на всички кризи, в които се намира в момента държавата ни. С политическата криза натам се задълбочават и другите в страната, като в един определен момент бележат все повече своя напредък. А всичко това рефлектира върху всички нас, гражданите на Република България.

От ДПС апелирате за диалог между политическите сили и за постигането на определено съгласие, което да бъде надпартийно?

Така е. Не спрели да апелираме за диалог, но и за отговорност.  А в последните месе виждаме, че на преден план е партийното его, а в някои случаи дори и личностното его. За съжаление говореното в предизборната кампания, че първата и основната грижа на всички е хората и начина им на живот, сякаш вече е не е актуално. Виждаме че партиите, особено някои, имат все повече желание за овладяване на регулаторите в България и институциите. Подобни стремежи обаче нямат нищо общо с овладяване на инфлацията и това, което най-много притеснява всеки един човек в нашата страна.

Възможно ли е управление между ПП-ДБ и ДПС?

Това, което е сигурно, е че ние оставаме последователни в нашата позиция. Още по време на предизборната кампания сме казвали, че сме готови да участваме в управлението на страната с всяка една партия, чиито приоритети съвпадат с нашите, всяка една партия, която споделя евроатлантическите ценности и всяка партия, която поставя на преден план грижата за хората. И тук трябва да напомня, че сме странат с неусвоени европейски средства и то в не малки размери. Това са средствата, които продължаваме само да очакваме по Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми и Стратегическия план за земеделие. Това са повече от 60 милиарда, които ние продължаваме да очакваме, но не работим за тяхното получаване. И нека не забравяме, че крайния срок за договарянето на тези средства е 2024 година, а ние не правим нищо, за да ги договорим. Губим ценно време и средства. Средства, които можеше вече да бъдат усвоявани от хората по области в страната.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име