четвъртък, юли 18, 2024
НачалоЛюбопитноНа мегдана с Фен Фолк ТВ във Велинград

На мегдана с Фен Фолк ТВ във Велинград

„На мегдана с Фен Фолк ТВ“ ще излъчва на живо във фейсбук страницата на Община Велинград и от 19,30 ч. директно в ефира на Фен Фолк ТВ.

На 7 септември Велинград ще е домакин на фолклорния празник „На мегдана с Фен Фолк ТВ“. От 17 до 23 часа на Централния градски площад жители и гости на курортния град ще имат възможността да станат част и да съпреживеят емоцията от българската народна музика и традиции.

Всички любители на хороводните ритми ще могат да се включат в открит урок по народни танци, изнесен от професионалистите от Ансамбъл „Майсторите на танца“. Прочутата народна певица Бинка Добрева ще проведе открит урок по народно пеене.
Зрителите ще могат да се насладят и на изпълнения на местни състави и певци: Ансамбъл за автентичен фолклор „Бояна“, гр. Костандово; МФГ „Каменица“ при НЧ „Васил Левски“, гр. Велинград; Ансамбъл за изворен фолклор, с. Драгиново;Севдалина и Гергана Комитски и др. За отминалия Пирин Фолк ще ни припомни и носителят на специална награда от фестивала, който е родом от Велинград – Иван Паланов.
Част от събитието ще бъде и един юбилей. ТД „Юндола” отбелязва 100 години организирано туристическо движение във Велинград и по този повод кметът на община Велинград д-р Костадин Коев ще връчи плакети на изявени местни туристи. Хор „Планинарска песен” ще поздрави юбилярите и всички присъстващи.
Празникът ще завърши с впечатляващ концерт на известните фолклорни изпълнители от ефира на Фен Фолк ТВ: Ива и Велислава Костадинови, Бинка Добрева, Дует „Пирин“, Филип Синапов, Стоян Петков, Хисарския поп, Илиян Йорданов, Галя Асенова. Водещ през целия ден ще е обичаният Стоян Петков.

За всички, които не могат да дойдат на място във Велинград, събитието ще излъчва на живо във фейсбук страницата на Община Велинград и от 19,30 ч. директно в ефира на Фен Фолк ТВ.

Организатори на „На мегдана с Фен Фолк ТВ“ са Община Велинград и национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments