Наша гордост! Николай от Пещера с национално отличие!

Николай получи своята награда лично от генерал Георги Иванов

0
91
Николай Пещера

Ники Николов е в 12.клас на СУ “Свети Климент Охридски“ – Пещера. Той се класира на второ място в изключително престижния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ на фондация “Еврика“ за разказ на тема „Земята: създаването на една планета“.

„С гордост мога да кажа, че от общо 1316 участници, 1296 проекта, 15 проекта за опити и експерименти, 73 макета, 174компютърни рисунки, 174 литературни творби и 923 рисунки,нашето момче зае второ място“, заяви директорът на училището Павлина Начкова.

Конкурсът „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“ е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство за мирни цели, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания, за разширяване на възможностите за технологичен космически трансфер. Той се провежда под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов.

В Денят на народните будители, Николай получи своята награда лично от генерал Георги Иванов. Емоцията на момчето трудно може да се опише с думи – тя е съпоставима с пътешествие до Космоса. Също толкова големи са гордостта и щастието ни да работим с такива уникални деца, съобщават от училището на Ники в Пещера.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име