вторник, октомври 22, 2024
НачалоПолитикаНадя Клисурска вече не е заместник – министър

Надя Клисурска вече не е заместник – министър

От прессъобщението на правителствената пресслужба става ясно, че от поста зам.-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков днес са назначени тринайсет нови заместник-министри.

От прессъобщението на правителствената пресслужба става ясно, че от поста зам.-министър на труда и социалната политика е освободена Надя Клисурска. Тя бе част от екипа на двете служебни правителства на президента Румен Радев. Преди това Надя Клисурска бе народен представител, като бе сочена за един от най-дейните депутати от област Пазарджик.

В интервю пред областният вестник „Знаме“ преди няколко дни Надя клисурска заяви, че е благодарна за всеки работен ден в този период защото той и е давал възможност да съм полезна и да помагам.
„Всеки проблем е важен, защото пресича човешка съдба. Ресорът е отговорен. Какво успяхме да направим за краткото време от 7 месеца? Първата стъпка към тотална реформа, свързана със социалното подпомагане с мисъл за най–бедните и социално изключени хора вече е факт – променихме коефициентите за достъп по Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, които не бяха замръзнали на стойностите от 2005 г. В резултат на това наше решение социални помощи ще получават много повече хора в нужда. Техният размер вече ще е обвързан с линията на бедност и не може да пада под 30%. 670 000 лица с трайни увреждания ще получат увеличена финансова подкрепа от следващата година, заради това че определихме линията на бедност с резмер 431 лева за 2022 г., което е с 44 лева повече спрямо 2021 г. Това е най-голямото увеличение, правено през последните 10 години. Променихме и методиката за определянето на линията на бедност – оттук нататък тя ще се определя на база официалната SILK статистика за бедността по Евростат.

– Какво пожелавате на бъдещите министри?

– Да възприемат министерския пост като възможност да намират решения дори когато това изглежда трудно и почти невъзможно. Да запазят връзката си с хората. Да са търпеливи и упорити. Всяко усилие в правилната посока си струва“.

Подобни статии

Най-четени