Мъж загина на работното си място в Пазарджик

Работник загина, след като падна от покрива на новострояща се сграда в района на Регионалното депо за отпадъци в Пазарджик

0
555
Линейка

Работник загина, след като падна от покрива на новострояща се сграда в района на Регионалното депо за отпадъци в Пазарджик, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Образувано е дело по случая и тече разследване.

39-годишен мъж е монтирал елементи в покривната конструкция на бъдещата инсталация за компостиране и сепариране на отпадъци. Той е паднал от близо 12 метра височина и е починал на място.

Вчера около 11:30 часа е подаден сигнал на тел. 112 за инцидента. Екипи на полицията, „Спешна помощ“ и прокуратурата са изпратени веднага на мястото. Повикани са и инспектори от Областната инспекция по труда. Пристигналите екипи на полицията и „Спешна помощ“ само са констатирали смъртта на човека. Все още се изясняват причините за злополуката, довела до смъртта на 39-годишният мъж.

Загиналият е бил нает в пазарджишка фирма, на която е бил възложен строежът. Предположенията са, че момент на невнимание е довел до фаталния инцидент. Обстоятелствата около злополуката се проверяват и от инспекторите по труда, засега се знае само, че човекът е бил с изряден трудов договор.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име