Мъжът, заплашвал Фандъкова с убийство е пуснат на свобода срещу гаранция от 500 лв.

0
269
Снимка: БГНЕС

Заради ограничителните мерки за бизнеса, мъж заплаши кметът на София Йорданка Фандъкова с убийство. Той бе арестуван на 28 април, а по-късно е освободен срещу гаранция от 500 лева, съобщават от 24 часа. Случаят стана публично известен едва в събота вечер.

В края на април мъжът започнал да пише лични съобщения през страницата на столичния кмет във Facebook със смъртните заплахи.

Заканите с убийство от съобщенията на арестувания били придружавани с други нецензурни изрази и обиди. Тогава от екипа на Фандъкова сигнализирали в полицията.

Разследващите бързо стигнали до агресивния младеж и го задържали. На разпитите той казал, че съжалява и повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение и е освободен от килията с парична гаранция от 500 лв.

Това не е единствената заплаха със смърт от разстояние срещу известна личност в последните месеци.

Наскоро ген. Венцислав Мутафчийски също сигнализира МВР за закани към него във връзка с противоепидемичните мерки, които бяха въведени. Той получаваше есемеси и мейли, в които го заплашваха с убийство.

Горе-долу по същото време били отправени и заканите към Фандъкова.

Според неофициална информация повод за тях били ограничителните мерки по време на извънредното положение у нас и по-точно затварянето на част от бизнеса и търговските обекти. Заплахите са отправени във Facebook страницата на столичния кмет около 25 април. До този момент мъжът не е писал коментари във Facebook страницата на Фандъкова. Според неофициални данни причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа, след като обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име