Медиците от Велинград решиха да не напускат общинкската болница. Какви са техните искания?

0
394

Медиците от Велинград оттеглиха колективната оставка, която подадоха през седмицата.

Недоволството им беше породено заради различните заповеди и правила за работа с пациенти с коронавирус и от отношението към тях.

“Оставки няма да има. Лекарите остават и продължават да работят. исканията към нас са филиала за Спешна медицинска помощ е да бъде изнесен от сградата на общинската болница и да се изгради един външен асансьор, за да може да осигури сигурност на отделението, което е направено дапосреща пациенти с Ковид – 19”, съобщи Костадин Коев – кмет на община Велинград.
На извънредна среща с общинския кризисен щаб и кмета на града, лекарите решиха да не напускат общинкската болница, която обслужва население от 60 хиляди души. Договорено беше изграждането на външен асансьор, който да обсужва Ковид отделението и да се избегне смесването на пациенти на входа. Медиците продължават да настояват за подобряване на координация между здравните институции на областно ниво и ежедневно равномерно разпределяне на пациентите с КОВИД – 19 във всички болници в Пазарджишко.

„Особено на ниво на пазарджишки окръг институциите не си свършиха работа и създадоха условия за невероятно претоварване и смесване на потоците в МБАЛ – Велинград.”, заяви д-р Наско Ванков – началник на неврологично отделение.

В момента в болницата във Велинград се лекуват 8 пациенти с доказан коронавирус, като разкрити за тази дейснот има само 5 легла.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име