Медици от Велинград подават колективна оставка

1
3633

Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите, работещи в МБАЛ Велинград, подават колективна оставка. За това съобщиха самите те в писмо до жителите на общината и медиите.

Основните мотиви на хората в бели престилки са „непрекъснатото променящи се заповеди, указания, правила и инструкции на МЗ, РЗИ и НЗОК относно лечението и поведението спрямо болни с Covid-19”. Лекарите се чувстват унизени и дълбоко огорчени от „безотговорното и некомпетентно отношение и вменяването им на чувство за вина от кмета на Сърница“, който ги обвини в нежелание да изпълняват професията си.

Освен това лекарите от Велинград се чувствали изненадани, обезпокоени и оскърбени от „безотговорното политизиране на случаите на Covid-19 в районите на Доспат, Сърница, Барутин и Грашево.

Ето пълния текст на съобщението на работещите в МБАЛ Велинград:

1 коментар

  1. […] 25.06.2020 Владимир Алексеев България Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите, работещи в МБАЛ Велинград, подават колективна оставка. За това съобщиха самите те в писмо до жителите на общината и медиите, съобщи rodopiinfo.bg. […]

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име