понеделник, юли 15, 2024
НачалоПолитикаКорнелия Нинова нападна с остри реплики Борисов

Корнелия Нинова нападна с остри реплики Борисов

Произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, всявате страх у хората, за да ги владеете в подчинение

„Нямате план за излизане от кризата. Г-н Борисов, разбираме, че нямате конкретен отговор на нито един въпрос. Имате сгрешена преценка за ситуацията, сбъркана прогноза за спад от 3% вместо 8%, сбъркана прогноза за безработица, действате на парче и нямате план. На базата на това произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, всявате страх у хората, за да ги владеете в подчинение.“

С тези остри думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов по време на извънредното заседание на парламента. Според нея европейските държавници отдавна са изработили план за възстановяване на икономиката и подпомагане на гражданите чрез осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса и безвъзмездна помощ за домакинствата.
„Ако нямате план за излизане от кризата, ние ще ви предложим такъв. Осигурете целево кредитиране и увеличете потреблението. Твърдите, че пазите парите, за да има за пенсионерите. Парите за пенсионерите идват от работещите, стимулирайте бизнеса. Плащайте не на площ земя, а на килограм произведена продукция. Започнете спешна реформа в здравеопазването“, настоя Нинова.
„Нашият премиер казва: Аз сега да спася себе си и правителството, а после вие се оправяйте“, завърши изказването си тя.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments