четвъртък, юли 18, 2024
НачалоПолитикаКой изпраща област Пазарджик в парламента?

Кой изпраща област Пазарджик в парламента?

Най-много представители в 48-то Народно събрание ще има ГЕРБ - СДС

Най-много представители в 48-то Народно събрание ще има ГЕРБ – СДС – общо трима. Това са:

Екатерина Захариева е родена през 1975 година, завършила е „Право“ в Пловдивския университет и като водач на листата на ГЕРБ-СДС представлява Пазарджишка област в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. През 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в служебното правителство на Марин Райков. През 2014 г. е вицепремиер и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки. На 12 декември 2015 г. става министър на правосъдието във второто правителство на премиера Бойко Борисов. От 4 май 2017 до 12 май 2021 г. е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи в третия кабинет на Борисов.

От коалицията ГЕРБ- СДС в новия парламент влизат още бившият областен управител на Пазарджик(2017-2021г.) Стефан Мирев и Димитър Гечев.

Стефан Мирев е роден през 1985 г., юрист по образование, избиран е за народен представител в 45, 46 и 47-я парламент.

Димитър Гечев е икономист, роден през 1983 г. Член на 43-ото, 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. Бил е заместник- председател на парламентарната комисия по земеделието и храните.

В Пазарджишка област ДПС спечели два мандата и партията ще бъде представлявана от Небие Кабак и Осман Мурадов.

Небие Кабак е на 25 години и ще бъде народен представител за втори път. Завършила е УНСС. В предишния парламент беше най-младият депутат.

Осман Мурадов е на 32 години, икономист по образование, два мандата е общински съветник от в Батак, председател на младежката структура на ДПС в Пазарджишка област.

„Продължаваме Промяната“ също получи два мандата за народни представители. В новия парламент влизат Ивайло Шотев и Петър Куленски. И за двамата това е втори мандат като депутати.

Шотев е на 35 години, икономист по образование.

Куленски е на 36 години, завършил е УНСС, в 47-то Народно събрание е заместник-председател на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“.

В 48-то Народно събрание от Пазарджик коалиция „БСП за България“ и ПП „Възраждане “ ще имат по един депутат.

Драгомир Стойнев от „БСП за България“ е народен представител в предишните седем парламента. Той е на 46 години. През 2013 година е министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Пламен Орешарски.

Десислава Георгиева от ПП „Възраждане“ е общински председател на партията в Пазарджик.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments