Кметът на Пещера затваря с КПП ромския квартал “Луковица”

" Призовавам жителите на ромския квартал стриктно да изпълняват заповедта ми, да не изпадат в паника и да не създават излишно напрежение."

0
300
Пещера

Със своя заповед кметът на община Пещера Йордан Младенов затваря входно-изходните артерии на ромския квартал “Луковица”. Рестрикцията влиза в сила от утре /5 април/ и ще важат всеки ден за времето от 7.30 до 19.30 часа.

Ето и какво заяви в профила си в социалните мрежи Йордан Младенов.

“Днес свиках заседание на Общинския кризисен щаб. Повод за спешната среща с представителите на болничните звена, полицията, пожарната и колеги от администрацията установени няколко нови случаи на заразени с коронавирус в нашия град. Всички те са от кв. „Луковица“.

Медицинските специалисти в Пещера и Пазарджик са запознати със случая. Предприети са превантивни мерки за поставянето им под карантина, или настаняване в болнични заведения с цел спиране на разпространението на болестта.

Поради създаденото ново епидемиологично огнище разпоредих на органите на РУ Пещера, считано от 5 април, за времето от 07.30 до 19.30 часа да бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове на входовете към кв. „Луковица“.

Преминаването ще се извършва само по неотложност, при нужда от лекарска помощ, полагане на труд, закупуване на хранителни продукти, лекарства и плащане на битови сметки.

Призовавам жителите на ромския квартал стриктно да изпълняват заповедта ми, да не изпадат в паника и да не създават излишно напрежение.

Нека да останем по домовете си за наша и обща безопасност. За хората под карантина припомням, че излизането е забрана. Отново се обръщам към вас с молба за стриктно изпълнение на указанията, препоръките и нарежданията на държавните органи и санитарните власти.

Всичко зависи от нас самите”, заявява Младенов.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име