Като във филм: наркодилъри изхвърлят дрога докато ги гони полицията

По време на полицейските действия са открити и двата изхвърлени плика, които съдържали бял прах и суха зелена листна маса

0
1110

Шофьор и негов спътник притежаващи наркотици, неизпълнили полицейско разпореждане и предизвикали пътно-транспортно произшествие са задържани от служители на РУ-Велинград. Случката се разиграла в събота следобед на една от улиците на курортния град.

Автопатрул при полицейското управление засякъл лек автомобил „Мерцедес“.

Униформените предприели действия за неговото спиране , като подали светлинен и звуков сигнал с патрулния автомобил. Водачът обаче не се подчинил, натиснал педала на газта и продължил по пътя си. Униформените забелязали, че по време на движение от страната на пътника били изхвърлени два полиетиленови плика. Преследването продължило и след близо километър „Мерцедес“-ът се блъснал в гараж и спрял. Полицаите действали светкавично и на място били задържани шофьорът А.К.- 19г. от Велинград и неговият спътник Ф.В.- 34г. от София.

И двамата са стари познайници на полицията, регистрирани са за притежаване на наркотици.

По време на полицейските действия са открити и двата изхвърлени плика, които съдържали бял прах и суха зелена листна маса. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и канабис. Освен всичко това, водачът на леката кола управлявал возилото под въздействието на наркотични вещества.

Двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. Иззети са общо близо шест грама амфетамин и 36 грама с марихуана. Срокът на задържане на мъжете е удължен от наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура Велинград със 72 часа. По случаите са образувани бързи производства за притежаване на наркотици, неподчинение на полицейски орган и управление на МПС под въздействието на дрога.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име