Караянчева: Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив

Тя отбеляза, че България има какво да остави на идните поколения

0
527
Цвета Караянчева

Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред гостите на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – 2019”.

КараянчеваТя отбеляза, че България има какво да остави на идните поколения и всички трябва да направим нужното за продължаване и съхраняване на нашите богати традиции. Радвам се, че съм тук – на тази вълшебна планина, за да усетя неповторимата атмосфера, подчерта още председателят на парламента.

Този уникален събор пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отварят сърцето и душата, допълни Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание поведе традиционното голямо роженско хоро, в което се включват всички участници в събора. Тя разгледа представената от Регионалния исторически музей – Смолян пътуваща изложба, която представя местни традиционни обичаи и етнографски експонати. Цвета Караянчева посети базара на местни занаятчии и опита характерни родопски ястия.

На събора присъстваха председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова и народни представители.

Над 3500 изпълнители от всички фолклорни области в страната пеят, танцуват и свирят на четири сцени на Роженските поляни в трите дни на събора. Изложения на продукти от български ферми, занаятчийски произведения, етнографски и музейни изложби са включени в програмата.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име