Институции взели 4 деца на англичанката, която уби бебето си във Велинград

Англичанката пак е бременна, но таткото не я иска

1
304

39-годишната англичанка Лоис Ленард, която е обвинена, че по непредпазливост е убила бебето си, имала други четири деца, които са й отнети от социалните служби на Острова. Това научи „Знаме” от близки до разследването. Чужденката обаче съвсем не от вчера е майка, която не е за пример – най-голямото от въпросните четири деца е момиче на 21 години, съобщава вестник „Знаме“.

На сайта си писахме, че преди часове Окръжният съд в Пазарджик промени на домашен арест най-тежката мярка „Задържане под стража” за британската гражданка. В съдебната зала на откритото заседание стана ясно, че тя пак е бременна – в седма седмица и това също натежа за по-леката мярка за неотклонение, за която пледира служебният й защитник, адвокат Йордан Ушев.

С определение в открито заседание магистратите постановиха, че Лоис трябва да търпи мярката на адреса си във Велинград на бул. „Съединение” 222. Именно в тази квартира на 8 ноември тя по невнимание изпуснала 7-месечното си момченце и му причинила фатална черепно-мозъчна травма. Часове по-късно в РУ-Велинград бил подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило мъртвото бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката и на бащата Стойчо И.- 28г., от Велинград били противоречиви.

Не след дълго съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на причинена тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите бил изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР и случаят бил разплетен…

Сега обаче стана ясно, че тя ще трябва да сменя квартирата си, защото хазяйката е натирила Лоис и Стойчо. До часове англичанката трябва да представи пред съда новия си адрес. Тя има наложена забрана за напускане на страната и веднага след съдебното определение в Пазарджик трябваше да си наеме стая в хотел „Тракия”. Запознати с разследването коментират, че положението на Лоис е много заплетено, защото и мъжът, който живее с нея на семейни начала, вече не я иска.

Въпреки че е баща и на още нероденото им дете, велинградчанинът бил категоричен, че повече не иска да вижда Лоис.

„Доволни сме от определението на съда. Моята подзащитна ще търпи наложената й мярка за неотклонение добросъвестно и ще се явява в съдебна зала винаги, когато бъде призована. Не коментирам нищо, свързано с личния живот на клиентката ми”, заяви пред „Знаме” адвокат Ушев.

Към момента разследването е установило от обясненията на чужденката, че във фаталната нощ тя е прекалила с алкохола.

Бебето плачело и когато тя го взела да го усмири и станала от спалнята, се спънала в крак на леглото между двата матрака и го изпуснала. По нейни думи, бебето било живо, когато го сложила да легне, защото мърдало и плачело. После заспала и била събудена на сутринта от половинката си. Именно мъжът установил, че телцето на бебето е изстинало и то не диша…

Разследването на Районната прокуратура върви към приключване и скоро налбюдаващият прокурор Асен Палавеев ще вкара обвинителния акт в съда. Член 122, ал. 1 от Наказателния кодекс гласи, че който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години. Въпреки негативните характеристични данни, с оглед на чистото съдебно минало на англичанката се очаква тя да получи условна присъда.

1 коментар

  1. В Англия дали щеше да получи условна присъда? Без съд ли и са отнети правата върху другите и деца? Кой и плаща делата? Май всичко се претупва тук!

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име