Имотни измами вкараха трима велинградчани в затвора

Районен съд – Пловдив призна за виновни велинградчаните Димитър Велев, Петър Попов и Петър Веселинов за извършени престъпления измама

0
2855
Снимка: 24 часа

Районен съд – Пловдив призна за виновни велинградчаните Димитър Велев, Петър Попов и Петър Веселинов за извършени престъпления измама. И тримата получават присъди с лишаване от свобода.

На Димитър Велев е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, както и наказание Конфискация на ¼ от имуществото му, за извършени две престъпления. Наложеното наказание лишване от свобода е постановено да се изтърпи при първоначален общ режим, като е изменена взетата мярка за неотклонение в най-тежката, а именно „Задържане под стража“.

Подсъдимият Петър Попов е признат за виновен в извършване на престъпление в съучастие с Димитър Велев. На Попов съдът наложи наказание в размер на 2 години лишавание от свобода, чието изтърпяване е било отложено с изпитателен срок от 5 години, считано от влизане в сила на присъдата.

С присъда се сдоби и Петър Веселинов. Той е признат за виновен в извършване на престъпление в съучастие Велев, като и на него пловдивските магистрати му наложиха наказание в размер на 3 години лишаване от свобода. Наложеното наказание лишване от свобода е постановено да се изтърпи при първоначален строг режим, като е потвърдена взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На тримата подсъдими е наложена мярка Забрана за напускане на пределите на Република България.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 – дневен срок от постановането й пред Окръжен съд – Пловдив.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име