Излизат на протест в защита на общинската болница във Велинград

За 1 декември е насрочен мирен протест в защита на МБАЛ - Велинград. Той ще се проведе от 12 часа пред сградата на Община Велинград

0
561

За утре /1 декември/ е насрочен мирен протест в защита на МБАЛ – Велинград. Той ще се проведе от 12 часа пред сградата на Община Велинград.

Уведомлението за протеста е подадено в общинската администрация от д-р Димитър Карабожиков и д-р Чавдар Калъчев. Възражението е срещу Решение № 312 от 25.11.2021 г. на Общински съвет, с което бе сменен управителя на общинската болница.

Един ВрИД управител бе сменен с друг временно изпълняващ.

Д-р Иван Динев, зад когото застана екипът на МБАЛ – Велинград, бе сменен с д-р Атанас Ташев. Същият този д-р Ташев, който бе освободен от поста заради натрупани сериозни задължения на общинската болница.

Лекарите в МБАЛ – Велинград са категорични против тази смяна. Според мнозина назначението на д-р Ташев е с основната цел да фалира лечебното заведение. А след това да се премине и към сливането на двете болници.

Медиците от МБАЛ – Велинград обаче са твърдо ПРОТИВ това.

Затова утре излизат на протест и призовават всички, които искат общинската болница да продължи да съществува да ги подкрепят с присъствието си пред сградата на Община Велинград в 12 часа .

Припомняме, че с 15 гласа “ЗА” и 14 “ПРОТИВ” общинските съветници решиха да освободят д-р Иван Динев и да назначат на негово място д-р Атанас Ташев.
Ето и списък на общинските съветници, които гласуваха “ЗА”:
1. Антонио Велев – Глас за Велинград
2. Костадин Паунов – Глас за Велинград
3. Тодор Ушев – Глас за Велинград
4. Красимир Джиханов – Глас за Велинград
5. Боян Бозьов – ГЕРБ
6. Елисавета Сариева – ГЕРБ
7. Идрис Пашалиев – ГЕРБ
8. Ирина Филипова – ГЕРБ
9. Сашка Целева – ГЕРБ
10. Али Тебер – ДПС
11. Искрен Тюфекчиев – ДПС
12. Мустафа Еюпов – ДПС
13. Пламен Хаджиев – ДПС
14. Пламен Влакнов – ДПС
15. Злати Льотин – ДПС

 

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име