четвъртък, юли 18, 2024
НачалоКриминалноЗверски пребито семейство от Велинград

Зверски пребито семейство от Велинград

Семейство Пенкини от Велинград е било зверски пребито от братовчед си Никола Крантев, 69 г., разказа дъщеря им Мира. Инцидентът е бил провокиран от писмо, с което Община Велинград е разпоредила да бъде спряно електрозахранването на нелегална работилница в двора, който се ползва от тримата.

От години те живеят в една и съща къща на ул. „Пионерска“6 в курорта. Преди известно време Крантев си направил автоработилница в общия двор. Въпреки молбите на Пенкини да я изнесе от там, мъжът упорито продължавал да приема посетители, а също така да пие по време и след работа.

Иванка (75 г.) и съпругът ѝ Георги (74 г.) многократно са изпращали жалби до местното РПУ, НАП и други институции, за да сигнализират за незаконната работилница. Крантев няма фирма, не плаща никакви данъци, а на всичкото отгоре е направил работилницата си в жилищен крвартал. В зависимост от настроението си понякога работи от ранни зори, друг път и през нощта. Това предизвиквало още по-силен дискомфорт у възрастната двойка.

След като пристигнало писмото от Общината напрежението ескалирало още повече, тъй като по закон, Крантев трябва да ползва промишлен, а не битов ток.

Той ги нападнал вчера, около 15 ч. в двора, в резултат на това и двамата съпрузи са с физически увреждания по главите. Те са били настанени в Хирургичното отделение на местната болница, а по случая е образувано досъдебно производство. Крантев е задържан за едно денонощие, но дъщерята на пострадалото семейство е притеснена, тъй като днес ще бъде пуснат. Родителите ѝ също ще се приберат в дома си, а това означава, че насилникът може да продължи да ги тормози.

Няма как да отида и да остана при тях, тъй като аз работя в Пазарджик, а в условията на карантина няма да мога да пътувам постоянно до там. – казва Мира Михайлова. Надеждата ми е в това, че полицията може да задържи Крантев в ареста, но това също е временно решение на въпроса. Единственият начин е да се затвори работилницата, а съдът да издаде ограничителна заповед за злосторника.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments