Защо се стигна до колективната оставка на медиците от Велинград ?

0
523

Лекари, медицински сестри и лаборанти от многопрофилната болница във Велинград подадоха колективна оставка, но засега остават на работните си места.

В писмо до медиите медиците заявяват, че се чувстват унижени от кмета на Сърница, който ги обвинявал в отказ да приемат пациенти с Ковид-19.
Недоволството на медиците е и срещу лошите условия и променящите се правила за лечението на пациенти с коронавирус.
Медиците във Велинград настояват за ясни указания как да се лекуват пациентите в малките общински болници, както и кога по-тежките случаи могат да бъдат пренасочвани към по-големи лечебни заведения.МБАЛ - Велинград

Лекарите отхвърлят категорично обвиненията на кмета на Сърница, че са отказали да приемат пациентка от там. Зад исканията на медиците застава и ръководството на болницата във Велинград.

„Условията ни за работа са изключително трудни в условията на спешност и за съжаление само в нашата болница в общината приемаме пациенти със съмнения за Ковид, както и лекуваме доказани“, обясни управителят на МБАЛ-Велинград д-р Жеко Чешмеджиев.

От РЗИ в Пазарджик обаче припомнят, че в началото на пандемията от именно от лечебното заведение са поискали разкриването на отделение за коронавирус.

От общинския кризисен щаб са разгледали предложенията на ръководството на болницата за справяне с проблема.

Ако все пак се стигне до колективни оставки, общинското ръководство ще търси съдействието на частната болница във Велинград.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име