Затягат КПП-тата по Великден – Забранява се пътуването без основателна причина

0
1489

Мерките на КПП-тата ще бъдат затегнати и за Великден ще пътуват само гражданите, които имат основателна причина за това. Всички останали пътуващи ще бъдат връщани. Това обяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Всеки ден режимът на пътуванията се обсъждат с вътрешния министър и главния секретар на МВР, отбеляза той.“За съжаление, не може да се спази тази традиция в България, където всеки пътуваше до своите близки. Заповедта на министъра на здравеопазването много ясно указва начина на влизане в областните центрове – само по причина работа, здравословни проблеми или доставка на храни и медикаменти. Ще бъдат връщани абсолютно всички, които нямат основателна причина за пътуване“, обясни ген. Мутафчийски.
Той отново апелира за спазване на препоръките за избягване на публични събирания, пътувания и струпване при пазаруване.“Спазването на правилото ще се отрази много добре на епидемиологичната обстановката. Събирането на хора би ни изиграло много лоша шега“, заяви ген. Мутафчийски.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име