Започва ремонт на пътищата Пазарджик-Пещера-Батак и Пазарджик-Белово

Със символична първа копка бе дадено начало на ремонтните дейности на пътищата Пазарджик-Пещера-Батак и Пазарджик-Белово

0
694

Със символична първа копка бе дадено начало на обещаните от премиера Бойко Борисов ремонтни дейности на пътищата Пазарджик-Пещера-Батак и Пазарджик-Белово.

„Днес слагаме началото на тези дългоочаквани ремонти и съм сигурен, че към края на годината ще имаме една изключително полезна, нова и удобна инфраструктура, която да обслужва жителите на 5 общини от нашия регион. Това са преки пътища, които комуникират с областния град и както виждате, тук на всеки 3 секунди минава автомобил. Това говори не само за икономическа активност, но и за амортизация на тези пътища, които не са пипани, откакто са направени. И затова с благодарност се обръщаме към нашите партньори. А от наша страна ще направим необходимото да усетят тази наша благодарност. Така се прави: който е лоялен към теб, който ти помага, му помагаш и ти“, декларира Тодор Попов.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази своето удовлетворение от старта на този проект и благодари за поканата на кмета.

„Радостна съм, не само защото нашите съграждани са очаквали много дълго този ремонт, а и защото успяхме да осигурим през този мандат незапомнено от много години средства за нашата област, предназначени за пътната инфраструктура. Предвидили сме само за нашата област за следващ мандат 110 километра ремонтирани пътища от второкласната и третокласната мрежа. Тези два пътя са важни не само за няколко общини от областта, но и за хората, живеещи извън региона.

Щастлива съм, че въпреки кризата успяхме да осигурим 67 млн. лв. за Околовръстния път. Обществената поръчка в момента тече. Обещавам, че няма да ги оставя на мира. Аз също ги подсещам. Знам, че има процедури, но се надявам в средата на април те да са приключили и да може да започне строителството на така дългоочаквания Западен обход на Пазарджик“, сподели Захариева.

Изпълнителният директор на фирмата изпълнител „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова декларира, че изключително отговорно поемат строителството на тези два мащабни проекта и ще направят всичко възможно да ги завършат до Димитровден. Тя даде техническа информация за двата участъка. Първият обхваща 41 км от път I-8 – от гр. Пазарджик до Костенец.

„Ще има фрезоване и студена рециклация и два слоя асфалт, които ще бъдат с полимер битум за заздравяване на пътната основа. Ще бъдат изградени отводнителни мероприятия, бетоновите съоръжения ще бъдат обновени. За втория участък – пътя Пазарджик- Батак – за 32-километровото трасе е предвидено фрезоване, полагане на 3 слоя асфалт и геотекстилна мрежа, нови банкети, маркировка, мантинели.

Строително-монтажните работи на първия участък са с прогнозна стойност около 53 000 000 лева с ДДС,а за втория са планирани близо 43 000 000 лева с ДДС.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име