четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от ПещераЗапочва ремонта на пътя Пазарджик - Пещера. Спират движението по част от...

Започва ремонта на пътя Пазарджик – Пещера. Спират движението по част от пътя!

Ремонтът на пътя Пещера - Батак е под въпрос

Ремонтните дейности на пътя Пазарджик-Пещера стартират от следващата седмица. Това съобщи пред Телемедиа кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Ремонтът на целия пътен участък – Пазарджик-Пещера-Батак беше разделен на два рехабилитационни цикъла, като от 23 май ще започне първият цикъл, а именно участъкът от Пазарджик до Пещера.

„Ремонтните дейности ще започнат от кръговото движение при новата автогара на Пазарджик, по ул. „Царица Йоанна“, към разклона за Пещера, след това през Главиница и от там до Пещера.

Този ремонт ще бъде осъществен на два етапа, като в участъка от разклона за Алеко Константиново и Капитан Димитриево пътят ще бъде затворен изцяло до Радилово.

Движението от Пещера ще е с обходен маршрут през Капитан Димитриево, а за хората, които продължават надолу ще е през Исперихово.

Отсечката от кръговото движение в Пазарджик до разклона за Капитан Димитриево ще бъде работена без да се затваря изцяло пътният участък, като следващата седмица ремонтите ще стартират именно от там – от ул. „Царица Йоанна“. Слава Богу, тази улица, както и пътят през Главиница, са достатъчно широки, така че ще се работи първо едното, после другото платно”, коментира Попов.

Прогнозите са, че ремонта в този етап ще завърши в рамките 3 месеца и половина.

Ремонтът на пътя Пещера – Батак обаче все още е под въпрос. По думите на Тодор Попов яснота за тази отсечка ще има на по-късен етап.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments