Ето кои са кандидадите с най-сериозна подкрепа в област Пазарджик

0
334
Снимка: Телемедиа

За пореден път бившият областен управител и народен представител в последните четири парламента Стефан Мирев получава най-много префернции в област Пазарджик. За него са гласували 5212 човека, според данните на РИК при 100% обработени протоколи.

На второ място се нарежда съпартиецът му Димитър Гечев с 2302 преференции.

Третата позиция е за Дафинка Семерджиева от същата листа, която е получила 2197 преференции.

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС и БСП за България Екатерина Захариева и Драгомир Стойнев имат съответно 1954 и 1731 преференции, съобщи Телемедиа.

Петър Куленски от коалиция Продължаваме промяната – Демократична България е следващият с най-много преференции – 1470. Над 1000 преференциални гласа имат Найден Шопов от ГЕРБ-СДС, Стоян Таслаков от Възраждане и Петя Цанкова от БСП за България, съответно с 1279, 1244 и 1175.

При разпределението на мандатите ще стане ясно дали преференциите ще пренаредят листите като засега е сигурно, че Стефан Мирев изпреварва втория и третия в листата на ГЕРБ-СДС и заедно с водача Екатерина Захариева са сигурните участници в новото Народно събрание от партията, която спечели най-много гласове в област Пазарджик и страната.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име