четвъртък, юли 18, 2024
НачалоБългарияЕлектроразпределение Юг с проведена подготовка за зимата

Електроразпределение Юг с проведена подготовка за зимата

Още през лятото на 2019 г. Електроразпределение Юг (част от EVN) традиционно започна подготовка на съоръженията за работа при тежки зимни условия. В тази връзка техническите дейности включват инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение, обслужвани от дружеството.

Извършените дейности от Електроразпределение Юг обхванаха инспекции на 13 454 трафопоста и възлови станции, на 16 788 км кабелни линии и 42 452 км въздушни линии. Общо 621 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени.

Извършените дейности от Електроразпределение Юг обхванаха:
3 129 подменени стълба
268 km подменени проводници
4 782 подменени изолатори по въздушни линии средно напрежение
2 783 бр. санирани или почистени фундаменти на железорешетъчни стълбове средно напрежение
107 бр. подменени разединители и прекъсвачи средно напрежение
75 аварийни екипа

Налична специализирана техника:
384 високопроходими автомобила
30 високопроходими автовишки
5 центъра за кабелни лаборатории
радиостанции във всеки авариен автомобил
2 АТВ и 4 UTV – оборудвани с вериги
9 моторни шейни
2 специализирани диспечерски звена за управление на мрежата

През 2019 г. Електроразпределение Юг акцентира върху намирането на гъвкави и бързи решения в случай на авария: За справяне с тежки зимни ситуации Електроразпределение Юг разполага с общо 14 мобилни агрегата с обща мощност над 2 МVA (мегаволтампера), като има възможност да използва и такива на външни фирми. В допълнение на разположение са 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA. Мобилните трафпостове oсигуряват по-добра техническа оперативност и могат да се използват за по-бързо възстановяване на захранването при необходимост.

В Електроразпределение Юг функционира  и Кризисен щаб с обучени ръководители и специалисти, както и координационни щабове на място в КЕЦ. За справянето с различни ситуации през зимата, дружеството разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции „Гражданска защита“.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments