Д-р Мирослав Ненков: Селски истории на прости хора

0
826

Много хора ги е страх да не се заразят, а колко ги е страх да не заразят близките си? Ако ти си мърльото Андрешко, то не обвинявай после Борисов и ген. Мутафчийски. Това заяви пред БНТ бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.
„Хората бяха един до друг в църквите. Крайно вярващи, но нямаше нито една жена с покрита глава. Такъв е православният модел, за информация на вярващите“, коментира още той.

„Вероятно Джамбазки е прав за махалите. Не се знае колко цигани се изсулиха от София под претекста, че гледат възрастни родители и болни деца. Какво от това, че ще излъжеш полицая, за да се напиеш. На някой му се приисква да се напие в родното си село – отива, целува майка си, заразява я, тя почива, а после плачат, че държавата не е направила нищо. Селски истории на прости хора“, каза той.

„Този Великден ще го празнуваме вкъщи – и какво от това? Няма да е последният. Човешката глупост ме ядосва, а Господ наказва най-много глупаците. Умрелите ни хора са най-малко. Починалите у нас, в сравнение с целия Европейски съюз, са много малко. Ние сме с едни от най-малкото регистрирани смъртни случаи, свързани с китайския вирус. Това е нещото, което казва: Стой си вкъщи, ще има Великден, ще има още 25 Великден-а“, завърши д-р Мирослав Ненков.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име