Дъжд и сняг в следващите часове

В планините ще е облачно, мъгливо и с валежи, границата между дъжд и сняг ще е на около 1300 м надморска височина

0
250

Утре преди обяд по-интензивно ще вали в Северозападна България, в останалите райони валежите ще са слаби. В Северна България се очаква през нощта срещу понеделник на места снежната покривка да достигне до около 30-40 см.

В Горнотракийската низина, както и по Северното Черноморие ,в сутрешните часове дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са от минус 1° до 4°.

Предупреждение за значителни количества дъжд е в сила в южните райони от страната и по Черноморието. Максималните температури ще са от около нулата в северозападните до 6°-7° в крайните южни райони.

В планините ще е облачно, мъгливо и с валежи, границата между дъжд и сняг ще е на около 1300 м надморска височина. На места валежите ще са значителни и ще се натрупва нова снежна покривка. По най-високите масиви в Западна България, където ще духа силен до бурен западен вятър ще има виелици и навявания.

Над Балканите ще бъде облачно. В северните райони ще вали сняг, а в южните дъжд. Временни намаления на облачността ще има само в Южна Гърция.

Валежи от сняг ще има в Северна Италия, Южна Франция, както и на Пиренейския полуостров, където обстановката също ще остане усложнена. В по-голямата част от Западна Европа ще е предимно слънчево.

У нас в понеделник и вторник валежите ще продължат, с временни прекъсвания и променлив интензитет, като очакванията са за значителни сумарни количества. В Северозападна и Централна Северна България, както и във високите полета в Западна ще вали предимно сняг и ще продължи да се натрупва снежна покривка. В останалата част от страната ще има и дъжд, и сняг. След временно спиране в сряда, в четвъртък отново ще завали.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име