ДПС ще избира свой лидер

Настоящият лидер Мустафа Карадайъ преди време обяви, че не изключва конкуренция.

0
346
Мустафа Карадайъ

Започна кампанията за избор на нов лидер на ДПС. Както и БСП, движението трябва да определи кой ще го ръководи през следващите години на 26 април, съобщи bTV.

Нов председател и ново ръководство. Това ще е задачата на националната конференция през април. Настоящият лидер Мустафа Карадайъ преди време обяви, че не изключва конкуренция.

„Най-нормално е, уставът го позволява. Всеки член на партията е равнопоставен и може да се кандидатира, да избира, да предлага“, заяви Карадайъ.

Въпреки това, други желаещи за председател като че ли засега няма.

След коледната реч на Ахмед Доган вече е ясно, че промени на върха на партията този път не се очакват. А Мустафа Карадайъ е възможно да остане единствен кандидат.

В момента в цялата страна текат изборни събрания, които номинират кандидати за лидер и за членове на Централния съвет на партията.

„Резки движения при нас не са необходими. Господин Карадайъ се доказа последните години като председател, сплоти екипа, колективното тяло работи. Аз не очаквам изненади“, каза Джейхан Ибрямов.

Самият Ибрямов беше спряган за кандидат за лидер, но е категоричен, че това са само спекулации.

Социолозите пък смятат, че ДПС се трансформира, но по друг начин.

„Нещо като превръщане на ДПС не толкова в етническа, колкото в бизнес ориентирана формация. Не очаквам радикални промени в курса на формацията и смятам, че изборът на ново ръководство ще отрази тази реалност“, коментира Първан Симеонов.

Все пак, интригата се запазва до последно, казват наблюдателите. Защото кандидати за лидер могат да се издигат дори в изборния ден.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име