Десислава Костадинова: Трети март за нас винаги ще бъде ден на признателност!

143-години ни делят от онзи Трети март, когато в Сан Стефано се полагат подписите, ознаменували края на Руско-турската война и раждането на българската свобода

0
189

Уважаеми жители на област Пазарджик,

143-години ни делят от онзи Трети март, когато в Сан Стефано се полагат подписите, ознаменували края на Руско-турската война и раждането на българската свобода.
Трети март е ден, в който народът ни стои на колене пред подвига на руските войници, румънските и финските войни, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вграждали живота си в олтара на Свободата. А в пантеонът на българското безсмъртие греят с ореола на славата и имената на градове като Батак, Брацигово, Панагюрище и още много други участвали активно в Руско-турската освободителна война.

Днес, когато честваме Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – изстрадана в петвековно робство, страстно пожелана и мъжествено отстоявана. Тя е символ на достойнствата ни като народ и наша отговорност пред бъдещето.
Трети март за нас винаги ще бъде ден на признателност, който ще ни напомня високата цена на нашата свобода.

Уважаеми съграждани,
Поздравявам ви с националния празник на Република България! Да го посрещнем достойно и да предадем на потомците си свещения завет – да пазят като висша ценност Свободата!

д-р, юрист и икономист Десислава Костадинова
народен представител 44 НС

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име