Депутатът от БСП Йордан Младенов е част от скандална командировка

Докато БСП бойкотира работата на Народното събрание, Младенов бил в 5-дневна командировка на ловно-рибарско изложение в Австрия

0
298
Mladenov

Докато бойкотират работата в Народното събрание, депутати от „БСП за България” са били в 5-дневна командировка на ловно-рибарско изложение в австрийския град Залцбург.

Информацията е от официална справка, която администрацията на Парламента предостави на bTV.

Иван Иванов и Йордан Младенов са били на изложението от 20 до 24 февруари, командировани като народни представители. Служебното им пътуване съвпада със заявката на социалистическата партия депутатите ѝ да не участват в пленарни заседания и да не взимат командировъчни.
Оказва се, че двамата народни представители не само са взели командировъчни, а дори са положили извънреден труд, защото са били там и през уикенда, съобщават от телевизията.

В програмата на изложението са включени лекции, свързани с риболов на сьомга в Централна Швеция, как успешно да се лови костур, как се ловят диви свине, миещи мечки и лисици. Също и как се разфасова дивеч.

Йордан Младенов е член на Комисията по земеделие и храните и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по Вътрешна сигурност и обществен ред, както и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.
ли
От БСП отказаха двамата народни представители да отговорят на въпросите. От bTV съобщават, че са изпратили официално запитване до Народното събрание, с което очакваме да получим информация има ли и други депутати, командировани за изложението в Залцбург и колко струва пътуването на всеки един народен представител.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име