Две сериозни произшествия на територията на РУ-Велинград

Две са по-сериозните пътно-транспортни произшествия станали на територията обслужвана от РУ-Велинград през празничните и почивни дни

0
209

В петък следобед в близост до разклона за гр. Костандово 21-годишен ракитовец катастрофирал със своето „БМВ“. Движейки се с несъобразена с пътните условия скорост той загубил контрол над возилото. Така на ляв завой се озовал в крайпътна ливада. На мястото са насочени екипи на РУ-Велинград и Спешна помощ. Мъжът е транспортиран и настанен за лечение с травми по гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив, без опасност за живота.

Втората катастрофа е станала вчера в дефилето между село Варвара и гр. Велинград. 62-годишен мъж от Стара Загора е предприел маневра за обратен завой с лек автомобил „Мерцедес“. Така той отнел предимството на движещия се по пътя „Ситроен“, управляван от 73-годишен жител на Пловдив.

Последвал удар в резултат на който е причинена телесна повреда на един от пътниците във френското возило. Той е настанен в болница с травма в областта на гръдния кош. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на всички участници в пътните инциденти са отрицателни.

И на двете местопроизшествия са извършени огледи, образувани се досъдебни производства.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име