Готови ли сме за новата учебна година?

Областният управител съобщи, че след направения анализ и предвид завишената брой на заразени с коронавирус в населените места от община Велинград

0
161
Снимка: Пресцентър Областна администрация - Пазарджик

Всички 110 училища в област Пазарджик имат готовност да започнат новата учебна година присъствено. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.

Три са новите положителни проби за изминалото денонощие в област Пазарджик, с което общия брой на заразените от началото на пандемията в област Пазарджик става 739. Мирев допълни, че на домашно лечение в момента са 123 заразени с коронавирус, хоспитализираните са 39, шест от тях са на интензивно лечение. Излекуваните пациенти от началото на пандемията в областта са 504, общият брой на починалите е 70.
Лицата поставени под карантина за двата летни месеца – юли и август са 2154. Продължават проверките от страна на служителите на ОДМВР за спазването на наложената 14-дневна карантина. Изпратените за изследване проби за COVID-19 за летните месеци са общо 4994.

Областният управител съобщи, че след направения анализ и предвид завишената брой на заразени с коронавирус в населените места от община Велинград, Областният кризисен щаб взе решение да бъде свикано заседание на Общинския щаб в Родопската община с цел засилване контрола по спазване на противоепидемичните мерки.
Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова каза, че трябва да бъде създадена по-добра организация на работа в МБАЛ Велинград. Да се прецизира своевременно кои от пациентите с коронавирус имат нужда от хоспитализация, и кои могат да бъдат поставени на домашно лечение, за да може всеки гражданин да получи необходими и адекватни медицински грижи. Необходимо е да бъдат предприети мерки от Общинския кризисен щаб на Велинград за ограничаване на масовото събиране на хора – сватби и други тържества, посочи още д-р Петрова.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име