Георги Тупаров с ясни приоритети за развитието на община Ракитово

Подкрепете Георги Тупаров с № 9 в бюлетината!

0
286

Георги Тупаров отговори на отправените към него въпроси. Множество питания бяха свързани с ремонтите на улици, водопроводи и сметоизвозването. Независимият кандидат за кмет уточни, че източниците на средства за тези ремонти са два – общинският бюджет и евросредства. Най-неотложните ремонти ще бъдат извършени със средства, заложени в капиталовата програма на местния бюджет.

По-големите ремонти ще бъдат реализирани, чрез средства по проекти, за които ще кандидатстваме и се надяваме да получим финансиране. Подобна е ситуацията и с канализацията в Костандово, за която бе зададен въпрос. Там е необходимо да се осигури финансиране за цялостно изграждане на такава мрежа. Има европейски програми, по които това е възможно.

Георги Тупаров е категоричен, че проблемът с обществения транспорт може да бъде решен. Ако жителите на Ракитово му гласуват доверие на предстоящите избори Тупаров и неговия екип планират общинска автобусна линия, която да обслужва населените места и да изпълнява курсове до Велинград. Средства за закупуване на автобус и поддържане на линията ще бъдат заложени в бюджета на общината.

Друг наболял проблем, с който настоящето ръководство на общината показа, че не може да се справи е свързан с разкриването на банков клон. За откриване на такъв ще бъде предоставен общински имот, където банките да имат възможност да разположат персонала и техниката си. Това ще намали разходите им за поддържане на клона и разчитаме, че ще има банки, които да го поддържат заедно с терминално устройство.
По отношение на туризма – Ракитово няма хотел, но може да се привлекат инвеститори, да се преговаря за изграждането на такъв. Градът ни има нужда от туристически информационен център и кадри, които да изработят рекламни материали, екопътеки, туристически маршрути. Те трябва да бъдат представени на българи и чужди туристи. За целта можем да поддържаме специална страница в социалните мрежи, да потърсим контакти с Българското пещерно дружество, Българското географско дружество и други структури, които могат да съдействат за популяризирането на Ракитово и природните и културни обекти тук. Ще потърсим съдействие и от страна на Министерство на туризма.

Георги Тупаров е категоричен: “Ако ние сами не покажем на туристите какво имаме, не можем да разчитаме те да дойдат”.

Това са малка част от проблемите, върху които ще Георги Тупаров и неговия екип ще работят ако получат доверието на избирателите тази неделя.

“Да – времето е малко – 1 година до следващите местни избори, но амбицията ни е да започнем решаването на най-наболелите проблеми. Ако оправдаем вашето доверие сега, ще можем да разчитаме на подкрепата ви и след година”, категоричен е Тупаров.

Подкрепете Георги Тупаров с № 9 в бюлетината!

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име