Гала на шампионите

0
39

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2022 г. на церемонията “Гала на шампионите”. Събитието ще се проведе на 15 януари, неделя, от 19:00 часа и ще се излъчва пряко по БНТ 1 и БНТ 3.

Най-ярките спортни личности ще се качат на сцената, за да получат както признание за постиженията си под формата на специални награди, така и осигурено от Българския спортен тотализатор парично възнаграждение на обща стойност от 160 000 лева.

Призове в категориите „Спортист на България 2022 г.“, „Спортист с увреждания на България 2022 г.“, „Млад спортист на България 2022 г.“, „Отбор на България 2022 г.“, „Млад отбор на България 2022 г.“, „Треньор на България 2022 г.“ и „Пробив в световния спорт“ ще получат както вече утвърдени имена, така и спортисти, към които са насочени надеждите за следващите олимпийски игри, световни и европейски първенства.

Номинациите са направени от комисия, ръководена от заместник-министър Петър Георгиев, с участието на експерти от Министерството на младежта и спорта, председателя на Българската асоциация на спортните журналисти и представител на обществената телевизия.

На събитието са поканени и личности, оставили отпечатък в спортната история на България. Гледайте церемонията „Гала на шампионите“ по БНТ 1 и БНТ 3 в неделя, 15 януари, от 19:00 ч.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име