вторник, октомври 22, 2024
НачалоНовини от ПещераВ Радилово вече има удобен административен център за работа с граждани

В Радилово вече има удобен административен център за работа с граждани

Новият административен център ще бъде официално открит дни след втория тур на местните избори

Изцяло нов и достъпен административен център отвори врати в пещерското село Радилово.

Той е по модел на този в Пещера. Общината закупи помещенията от местна кооперация и ги преобрази в нов център за услуги, на достъпния приземен етаж. Това ще уселни многократно жителите на селото. Създаването на този център може да реши и още един проблем, освен лиспващата до момента достъпност, в него може да бъде поставен банкомат.

Въпреки, че е едно от големите населени места в областта, в Радилово към днешна дата няма банкомат. Това се оказва проблем за хората, тъй като за да изтеглят пари, е необходимо да ходят до Пещера или Пазарджик.

Новият административен център ще бъде официално открит дни след втория тур на местните избори.

В Радилово и Пещера започна ново време в предлагането на административни услуги. Идеята и за двата центъра е на кандидатът за втори мандат като кмет на общината Николай Зайчев. Помещенията в сградата на общинска администрация събираха боклуци повече от 20 години, преди Зайчев да намери начин да върне на общината бившият ресторант „Родопски светлини“, а след това да осигури и финансиране за превръщането му в модерен и удобен Център за услуги. Същите стъпки бяха повторени и в Радилово, където години наред местните хора се надяваха да се намери начин да имат удобен и лесен достъп до услугите, които кметството предлага.

Подобни статии

Най-четени